Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δράσεις στις πηγές του Αχέροντα - Βαρκάδα στον Αχέροντα

Δράσεις στις πηγές του Αχέροντα
Στο κατάφυτο Φαράγγι των Πηγών του Αχέροντα, στην περιοχή της Γλυκής, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μοναδικές στιγμές περπατώντας στο κατάφυτο μονοπάτι που οδηγεί στις πηγές του μυθικού ποταμού που συνδέθηκε με την είσοδο των ψυχών στον Αδη.
Από εδώ οι λάτρεις της πεζοπορίας και της περιπέτειας μπορούν να φτάσουν, μέσα από το ποτάμι, μέχρι τις πηγές του Αχέροντα. Οι λιγότερο τολμηροί θα βαδίσουν δίπλα στο ποτάμι μέχρι τη σκάλα της Τζαβέλαινας."
Εάν μας αρέσει η ιππασία, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ιππασία στο δάσος που οδηγεί στις πηγές του Αχέροντα και θα επιστρέψουμε από ένα σημείο και μετά μέσα από το ποτάμι, καλπάζοντας μέσα στα διάφανα νερά.

Αν πάλι είμαστε "ερωτευμένοι" με το ράφτινγκ, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε δυνατές συγκινήσεις. Η διαδρομή από τη γέφυρα της Γλυκής είναι σύντομη και προσιτή για τον καθένα. Για τους πιο τολμηρούς και έμπειρους υπάρχουν και δύσκολα κομμάτια του ποταμού από τα Σερτζιανά ως τη Γλυκή για ράφτινγκ, διάρκειας 4-5 ωρών, με περάσματα 3ου και 4ου βαθμού δυσκολίας.
Μπορούμε ακόμη να κάνουμε Flying fox (εναέριο πέρασμα του ποταμού με συρματόσχοινο
Ξενοδοχεία και δωμάτια στο νομό Πρεβέζης
Δείτε ακόμη:
Πως θα πάτε
Διαδρομή: Αθήνα - Αμμουδιά ΠρέβεζαςΧάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Αθήνα στην Αμμουδιά Πρέβεζας. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Διαδρομή: Ηγουμενίτσα - Αμμουδιά ΠρέβεζαςΧάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Ηγουμενίτσα στην Αμμουδιά Πρέβεζας. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Διαδρομή: Πρέβεζα - Αμμουδιά ΠρέβεζαςΧάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Πρέβεζα στην Αμμουδιά Πρέβεζας. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
(Περισσότερες Διαδρομές)

Βαρκάδα στον Αχέροντα
Αυτό που δεν πρέπει να χάσουμε με τίποτα σε τούτο το ταξίδι είναι μια βαρκάδα στον ποταμό Αχέροντα (=χωρίς χαρά).
Ο βαρκάρης αναλαμβάνει και το ρόλο του ξεναγού στο μυθικό κόσμο του Αχέροντα…
Η βαρκάδα ξεκινά με πορεία έξω από το κανάλι, για να δούμε την παραλία της Αμμουδιάς, τις θαλασσινές σπηλιές και τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς των κάθετων βράχων που γκρεμίζονται απότομα στη θάλασσα. Επιστροφή στο κανάλι και ένας μαγικός κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας που δεν χορταίνουν τόση ομορφιά...

Στο επιβλητικό Νεκρομαντείο και την Πάργα...
Στην επιστροφή θα κάνουμε μια επίσκεψη στο Νεκρομαντείο, όπου όπως μας λένε οι αρχαιολόγοι, έρχονται εδώ όσοι ήθελαν να μάθουν τα μελλούμενα κι αφού περνούσαν από διάφορα στάδια σκληρής προετοιμασίας - κάθαρσης, μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με τις ψυχές του Κάτω Κόσμου και να μάθουν αυτά που ήθελαν…
Η Μονή του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου (18ος αι.) στέκει πάνω από το υπόγειο ανάκτορο του Άδη και της Περσεφόνης. Η θέα προς τον κάμπο, όπου άλλοτε απλωνόταν η Αχερουσία λίμνη, συγκλονίζει.
Το απόγευμα θα το περάσουμε στη μαγευτική Πάργα με τις όμορφες παραλίες του Λύχνου, του Βάλτου, του Σαρακίνικου… το επιβλητικό Κάστρο της και το εκκλησάκι της Παναγίας πάνω στο καταπράσινο νησάκι που στολίζει τον κόλπο της.
Την επομένη το πρωί θα επισκεφθούμε την αρχαία Κασσώπη και το μνημείο του ιστορικού Ζαλόγγου.
Το ταξίδι στην Πρέβεζα δεν εξαντλείται σε λίγες λέξεις... Άλλωστε, η ομορφιά στην απλόχερα προικισμένη αυτή γωνιά της ελληνικής γης δεν μαθαίνεται ποτέ. Αυτή είναι και η μαγεία της!

Διαδρομή: Μυλοπόταμος, Νεοχώρι, Αφέτες, Κοπώπη, Λεφόκαστρο, Αργαλαστή, Κάλαμος, Ποτιστικά, Μελανή, Πάλτση, Μουρτιάς...Στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης... - ΠΑΡΓΑ: γραφική και πανέμορφη!Διαδρομή: Μηλιές, Βυζίτσα, Πινακάτες, Δράκεια, Κάτω Γατζέα, Καλά Νερά, Πλατανίδια, Αφησσος, Αγιος Γεώργιος Νηλείας, Αγιος Λαυρέντιος, Ανω και Κάτω Λεχώνια, Αγριά...

Προτάσεις Διαμονής
 

PELAGOS RESORT

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Studios Pelagos της κ. Λαμπρινής Νικολάου βρίσκονται στη παραλία Βράχου – Λ...

CONSTANTINE ROOMS

Τα νεόκτιστα δωμάτια που βρίσκονται 100 μέτρα από την θάλασσα είναι δίκλινα με μπάνιο, ψυγείο, κλιμα...

VILLA PERKEMES

Στην μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη οργανωμένη παραλία της Πάργας το Βάλτο βρίσκεται η Villa Perkemes....
Διαμονή
Για τη διαμονή σας στην Πρέβεζα και την Θεσπρωτία, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Στην Πάργα, την πόλη της Πρέβεζας και στις άλλες περιοχές του νομού Πρέβεζας, υπάρχουν ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιπλωμένα διαμερίσματα και studios, διαφόρων κατηγοριών και τύπων, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών, για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή.
Θα βρείτε υπέροχα ξενοδοχεία, ξενώνες, βίλλες, κατοικίες και προσεγμένα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όλων των κατηγοριών και με ποικιλία τιμών.
Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα στη Θεσπρωτία και στο νομό Πρεβέζης, καθώς και επιλογές με προσφορές για οικονομικές διακοπές στη Θεσπρωτία και το νομό Πρεβέζης, μπορείτε να δείτε στον κατάλογο με τα καταλύματα της περιοχής και στην σελίδα με τις προσφορές διαμονής και τα οικονομικά πακέτα διαμονής.

Πρόσβαση
Η πρόσβαση στο νομό Πρέβεζας μπορεί να γίνει με τη χρήση αυτοκινήτου μέσω του υπάρχοντος οδικού δικτύου.
Η υποθαλάσσια οδική διάβαση του διαύλου Ακτίου - Πρέβεζας εξασφαλίζει την ταχύτερη σύνδεση της Αιτωλοακαρνανίας και της Νότιας Ελλάδας με την παραλιακή ζώνη των νομών Πρέβεζας - Θεσπρωτίας και του Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Από την περιοχή δίνεται επίσης η δυνατότητα για εκδρομές στους γειτονικούς νομούς και για κρουαζιέρες στα αντικρινά Επτάνησα. Έχοντας κανείς σαν αφετηρία την πρωτεύουσα του νομού μπορεί να επισκεφθεί την Αρτα, τα Γιάννενα με τα πολλά αξιοθέατα, τη Δωδώνη, τη Χαράδρα του Βίκου και τα Ζαγοροχώρια, τη Λευκάδα και τους Παξούς.

Δείτε αναλυτικά για Πρόσβαση, Χρήσιμες πληροφορίες, Μετακινήσεις

Για την διευκόλυνσή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χάρτη εύρεσης διαδρομών στο επόμενο πεδίο της σελίδας (Διαδρομές) με πληροφορίες για την χιλιομετρική απόσταση, το χρόνο που θα χρειαστείτε και τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε, επιλέγοντας τα σημεία που σας ενδιαφέρουν.

Διασκέδαση
Για την διασκέδασή σας στην Πρέβεζα θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, club κλπ.), με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.
Ο νομός Πρέβεζας, διαθέτει δεκάδες χώρους εστίασης, παραδοσιακούς, λιτούς αλλά και πολυτελείς όπου μπορείτε να γευθείτε ότι φαγητό επιθυμείτε.

PhotoAlbum Google Map

Χρήσιμα Άρθρα

Άρθρα περιοχής: Πρέβεζα (Νομός)

Αρθρα, αφιερώματα και παρουσιάσεις για την περιοχή με πολλές πληροφορίες, προτάσεις και χρήσιμα για να γνωρίσετε και να δείτε...

Διαμονή στην Πρέβεζα

Για τη διαμονή σας στην Πρέβεζα και τις άλλες περιοχές του νομού Πρέβεζας, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα...

Πρέβεζα: Πρόσβαση, Χρήσιμες πληροφορίες, Μετακινήσεις

Η πρόσβαση στο νομό μπορεί να γίνει με τη χρήση αυτοκινήτου μέσω του υπάρχοντος οδικού δικτύου. Η υποθαλάσσια οδική διά...