5 προορισμοί για λευκά Χριστούγεννα στην Ελλάδα


Χιονισμένα τοπία, παραδοσιακοί ξενώνες και χριστουγεννιάτικες γεύσεις. Αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα.

Μυρωδιά από τζάκι, γιορτινά γλυκά, στολισμοί και χειμερινά τοπία. Αυτά συνθέτουν τους παρακάτω προορισμούς, που εγγυούνται πλήρως οργανωμένες διακοπές για τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα. Εάν ψάχνεις ακόμα τον χειμερινό προορισμό, που θα σε φιλοξενήσει τα Χριστούγεννα, κάτσε αναπαυτικά και διάβασε τον παρακάτω σύντομο οδηγό.

5 προορισμοί για λευκά Χριστούγεννα στην Ελλάδα - itravelling.gr

Το iTravelling.gr βρήκε τους καλύτερους προορισμούς για τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα. Εσύ απλά πρέπει να διαλέξεις το μέρος και την παρέα.

Χριστούγεννα στα Ζαγοροχώρια

5 προορισμοί για λευκά Χριστούγεννα στην Ελλάδα - itravelling.gr

Αποτελεί κλασσικό χειμερινό προορισμό. Τα Ζαγοροχώρια, μπορεί να είναι πολλά, 48 σε αριθμό, αλλά τα πιο δημοφιλή είναι το το Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, τα Άνω Πεδινά, το Μονοδένδρι, η Αρίστη, το Τσεπέλοβο και η Βωβούσα. Όποιο και να επιλέξεις για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σου, το μόνο σίγουρο είναι πως θα απολαύσεις λευκή φύση από το χιόνι, πέτρινα σοκάκια, τοπικούς μεζέδες και ζεστούς ξενώνες για βραδιές δίπλα στο τζάκι.

iTravelling info: Τα Ζαγοροχώρια απέχουν 470 χλμ. από την Αθήνα και 350 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη (ανάλογα με το χωριό που θα επιλέξεις). Εναλλακτικά, μπορείς να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια για τα Ιωάννινα και από εκεί να νοικιάσεις αυτοκίνητο για τα ορεινά της περιοχής.

Χριστούγεννα στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο – Καϊμακτσαλάν

5 προορισμοί για λευκά Χριστούγεννα στην Ελλάδα - itravelling.gr

Εάν για εσένα Χριστούγεννα σημαίνουν ατελείωτο παιχνίδι στα χιόνια, τότε κάνε κράτηση στο Καϊμακτσαλάν, όπου θα βρεις πέτρινους, παραδοσιακούς ξενώνες, τοπικά προϊόντα μαγειρεμένα με μαεστρία και φυσικά ατελείωτα σλάλομ στο χιονοδρομικό κέντρο του Παλαιού Άγιου Αθανάσιου. Για εσένα που δεν αρκείσαι στο χειμερινό σκι, μπορείς να βρεις διάφορες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ιππασία και τοξοβολία. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 1.180 – 1.240 μέτρων στις πλαγιές του Βόρα, ενώ το χιονοδρομικό κέντρο θα το βρεις σε απόσταση 10 χλμ.

iTravelling info: Ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος βρίσκεται 605 χλμ. από την Αθήνα και 123 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

Χριστούγεννα στη Λίμνη Πλαστήρα

5 προορισμοί για λευκά Χριστούγεννα στην Ελλάδα - itravelling.gr

Η Λίμνη Πλαστήρα προσφέρεται για μια γιορτινή εκδρομή δίπλα στη λίμνη. Χιονισμένα τοπία, δραστηριότητες στη φύση και φυσικά χριστουγεννιάτικες λιχουδιές περιμένουν εσένα και την παρέα σου στη λίμνη της Θεσσαλίας.

iTravelling info: Τα Καλύβια Πεζούλας και το Νεοχώρι αποτελούν ιδανικές επιλογές για διαμονή!

Χριστούγεννα στην Αράχωβα

5 προορισμοί για λευκά Χριστούγεννα στην Ελλάδα - itravelling.gr

Δεν αποκαλείται τυχαία «Βασίλισσα του Χειμώνα», η Αράχωβα ανανεώνει το ραντεβού της με το πιστό κοινό της και υπόσχεται κοσμοπολίτικες διακοπές τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα. Φυσιολατρικές εκδρομές, περίπατοι, κοσμοπολίτικα μαγαζιά και ντόπιες γεύσεις «παντρεύονται» και δίνουν μια γιορτινή νότα στην κωμόπολη της Βοιωτίας.

5 προορισμοί για λευκά Χριστούγεννα στην Ελλάδα - itravelling.gr

iTravelling info: Αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλαρές διακοπές Χριστουγέννων αλλά και για πιο active διακοπές με βόλτες στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού, τον Επτάλοφο και του Δελφούς.

Χριστούγεννα στα Τρίκαλα Κορινθίας

Τρίκαλα Κορινθίας: Για ρομαντικό διήμερο στη χιονισμένη Ζήρεια - itravelling.gr

Σε υψόμετρο 1.100 μέτρων βρίσκονται τα Τρίκαλα Κορινθίας. Με φόντο τις χιονισμένες πλαγιές της Ζήρειας θα μπορέσεις να εξερευνήσεις τα Κάτω, Μεσαία και Άνω Τρίκαλα και να μείνεις σε ρομαντικούς ξενώνες με το τζάκι να μην σβήνει ποτέ. Τα Χριστούγεννα εκεί είναι ρομαντικά, με χιονισμένα τοπία, χριστουγεννιάτικες γεύσεις και βόλτες στα πέτρινα σοκάκια. Για τους λάτρεις του σκι, το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας περιμένει για ατελείωτο παιχνίδι.

Τρίκαλα Κορινθίας: Για ρομαντικό διήμερο στη χιονισμένη Ζήρεια - itravelling.gr

iTravelling info: Για τους φυσιολάτρες υπάρχει πάντα η λίμνη Δόξα για μια ρομαντική βόλτα μέσα στη λίμνη. 


https://itravelling.gr/